Rödöns Prästbord ligger mitt på Rödön i levande jordbruksbygd. I området finns daghem, skola för låg- och mellanstadielever, elljusspår för längdskidåkning, ishockeyrink, fotbolls- och idrottsplan. Fin-fina joggingvägar och två golfbanor inom 8 km. Dessutom är det nära till Storsjöns strand, bondgårdar med möjliga stallplatser för hästar, och orörd natur.

Rödöns Prästbord ligger ca 17 km från Östersund och 7 km från flygplatsen på Frösön.

För den som så önskar kan man ta sig mellan Rödöns Prästbord och Stockholms City på mindre än 2,5 timmar. Till Åre kommer man med bil på mindre än en timma. Rödöns Prästbord har med andra ord ett fantastiskt läge för de som vill bo på landet och samtidigt ha det mesta inom ”räckhåll”.

Den vackra närmiljön erbjuder fina utblickar över det öppna jordbrukslandskapet mot Storsjön och Oviksfjällen i söder.Arkitektur

Rödöns Prästbord kommer att omfatta 14 egna hem på egen tomt. Varje fastighet, 800 – 1000 kvm, är bebyggd med ett bostadshus och ett kombinerat förråd och carport, med plats för två bilar, snöscouter o. liknande. De är välutrustade med utrymmen för livet på landet.

Husen är grupperade så att en bykänsla med tydliga entréer och rumsbildningar skapas. En modern välfungerande träarkitektur. Detaljlösningar som ger egen identitet.

Husen kommer att passa väl in i den lokala byggnadskulturen.

Varje hus är unikt, men inom ramen för ett helhetskoncept – Rödöns Prästbord.

Sunda hus

Husen är byggda av naturliga material, ofta från lokala leverantörer. Fasaderna är målade med slamfärg. Fönstrens placering och mindre fönsterarea mot norr ger ett ”passivt” utnyttjande av solvärme. Golv, väggar och tak är välisolerade och tillsammans med en kvalitetskontrollerad byggnadsproduktion ger det hus som har låga behov av köpt energi och låga drift- och underhållskostnader.

Byggnaderna värms upp av vattenburen golvvärme i hela huset. Värme levereras från en geotermisk anläggning med borrhål och värmepump för varje hus. Elsystemet är ett femledarsystem med LED-armaturer.

Alla hus är anslutna till bredband.Medverkan/tillval

Möjligheterna att påverka planlösning och standard är stora för de som medverkar i ett tidigt skede. Till exempel kan särskild anpassning göras av:

  1. -rumsstorlekar – övervåningen kan planeras för ett eller flera sovrum

  2. -ytskikt, färgsättning

- köksstandard

- bastu

- braskamin

- ”smart El”

- hemelektronik

  1. -förrådsstandard

  2. -husstorlek - 1 eller 2 våningar


                                                                                                                                     Skiss enplanshus
Försäkringar

Rödöbygdens Fastigheter AB har sin verksamhet och ansvar försäkrade enligt ”Lagen om byggfelsförsäkring”.


Samfällighetsförening

För drift- och underhåll av de gemensamma delarna inom Prästbordet – väg, väglyse, allmän mark, odlingslotter, mm – kommer en samfällighetsförening att bildas.

 

Att Bo på Rödön är att bo på landet men fortfarande ha nära till allt.

Här planeras och byggs nu Rödöns Prästbord som kommer att bestå

av 14 hus. Det första huset är klart och bebott.

Välkommen in på en 360 graders rundvandring i huset Utanför Entré

Följ Rödövägen ca 7 km för att nå flygplatsen, eller fortsätt 8 km in till Östersund.

Mitt i mellan ligger ÖF Golfklubb.

3D-vy tvåplanshus